FRONIUS INVERTER

A Fronius International egy osztrák családi cég pettenbachi központtal és további telephelyekkel Welsben, Thalheimben, Steinhausban, Sattledtben, Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban. Mindemellett a cég rendelkezik 28 nemzetközi leányvállalattal és disztribútorokkal összesen 60 országban. A vállalatnak több mint 3,800 alkalmazottja van világszerte és több mint 1200 szabadalommal rendelkezik.

A Fronius három területen gyárt világhírű, elismert minőségű, piacvezető technológiát képviselő termékeket:

1945-től akkumulátortöltőket
1950-től hegesztőgépeket
1995-től napelemes invertereket.

A Fronius 1992-től foglalkozik napenergiával, 1995-re már kifejlesztette első invertercsaládját, a Sunrise-ot. Ezt követte 2001-ben az IG sorozat, 2005-ben az IG centrál inverter, majd 2007-ben az IG Plus és IG TL család, amikből rengeteg üzemel Magyarországon is. Ezeket követték a CL és Agilo típusok, majd 2013-tól a ma is forgalmazott „snap” inverterek.

A Fronius egységesítette az inverterei felépítését. Az összes inverterük ún. „Snap” inverter. Ez azt jelenti, hogy az inverter hátlapját kell először felszerelni. Ezen a hátlapon van integrálva az összes sorkapocs, amibe az AC és DC kábeleket kell bekötni. Ha ez megtörtént az invertert magát csak fel kell akasztani a hátlapra és bepattintani a helyére. Ez a megoldás rendkívül könnyű és kényelmes szerelhetőséget biztosít a felhasználóknak.

 Az új Snap Inverter generációval a Fronius olyan napelemes készülékrendszert fejlesztett ki, mely intelligens dizájnnal, maximális alkalmazási rugalmassággal és intelligens funkcionalitással rendelkezik. A fotovoltaikus berendezések tervezői, telepítői és üzemeltetői profitálhatnak az egyszerű és biztonságos szerelésből, az intuitív kezelésből, valamint a gyors és egyszerű szervizből.

A szabad aljzatoknak és a nyitott interfészeknek köszönhetően a Fronius Snap Inverter tökéletesen fel van készülve a napelemes ipar jövőbeli kihívásaira. Az 1,5 és 27,0 kW közötti névleges teljesítményekkel a Fronius minden berendezésmérethez az ideális invertert kínálja. A jövőálló technológia és a forradalmi szervizelési koncepció tartósan magas termelést tesz lehetővé, emellett az ügyfelek és felhasználók segítségére van víziónk, a 24 óra napsütés megvalósításában.

A GYORS, EGYSZERŰ ÉS BIZTONSÁGOS SZERELÉS,KÉNYELMES KEZELÉS

Nem csupán a szerelés, a Fronius Snap Inverter egységek kezelése is gyerekjáték. Minden modell alapfelszereltségben beépített WLAN-os kommunikációs csomaggal, valamint egy webszerverrel és egy adatnaplózóval van ellátva. A felhasználók az online portálon keresztül kényelmesen és teljes körűen felügyelhetik és vezérelhetik fotovoltaikus berendezésük teljesítményét. Az alkalmazással akár útközben is bármikor hozzáférhet a berendezés valamennyi adatához

MINŐSÉGI SZERVIZ

A Snap Inverter inverter generációval a szerviz új minőséget ért el. Az egyszerűen hozzáférhető adatkommunikációs interfészek lehetővé teszik a csatlakozást külső komponensekhez (például USB-stickkel történő frissítésekhez) – s mindezt szerelési munkák nélkül, akár üzem közben is. A bevált Fronius panelcsere koncepció és a Snap Inverter szerelési technológia kombinációjának köszönhetően Fronius Service Partnereink minden szervizelési esetet garantáltan az első alkalommal meg tudnak oldani. Ez pedig maximális termelési biztonságot garantál minimális idő- és költségráfordítással.

JÖVŐBENI ELŐNYÖK - JÖVŐÁLLÓSÁG

Kompromisszumoktól mentes magas követelmények a mindennapi üzem során – ez az a mérce, amelyhez magunkat mérjük. Az eredmény: egyedülállóan magas állománybiztonság a Fronius inverterekkel felszerelt napelemes rendszereknél, jövőálló funkcionalitás mellett – a berendezés teljes élettartama alatt. Minden Fronius inverter szabad bővítőkártya helyekkel rendelkezik és így hardveres frissítésekkel akár hosszú évek múlva is kiegészítő funkciókkal látható el. A nyitott interfészeknek köszönhetően a Fronius készülékek bármikor csatlakoztathatók más gyártók rendszereihez. Lehetőség van például mérőóra csatlakoztatására a betáplálás dinamikus szabályozásához, kibővített energiamenedzsment funkcionalitásra vagy akár a házautomatizálási rendszerre való csatlakozásra. Az optimális funkcionalitás ezzel biztosítva van – ma és a jövőben is.

EGYFÁZISÚ INVERTEREK

FRONIUS GALVO

Galvo 1.5-1
Galvo 2.0-1
Galvo 2.5-1
Galvo 3.0-1
Galvo 3.1-1

FRONIUS PRIMO

Primo 3.0-1, Primo 3.5-1,
Primo 3.6-1, Primo 4.0-1,
Primo 4.6-1, Primo 5.0-1,
Primo 5.0-1 AUS,
Primo 6.0-1, Primo 8.2-1

HÁROMFÁZISÚ INVERTEREK

FRONIUS SYMO

Symo 3.0-3-M, Symo 3.0-3-S,
Symo 3.7-3-M, Symo 3.7-3-S,
Symo 4.5-3-M, Symo 4.5-3-S,
Symo 5.0-3-M, Symo 6.0-3-M,
Symo 7.0-3-M, Symo 8.2-3-M,
Symo 10.0-3-M, Symo 12.5-3-M,
Symo 15.0-3-M, Symo 17.5-3-M,
Symo 20.0-3-M

FRONIUS ECO

Eco 25.0-3-S
Eco 27.0-3-S