$5.78

MILLIÁRD CÉG VAGYON

Termékeik között megtalálhatóak a hagyományos polikristályos napelemek mellett, a félcellás- és a Maxim optimalizált Smart napelemek is. 

 

$26

MILLIÁRD CÉG ÉVES BEVÉTELE

Képviseletei vannak Kína mellett Ausztráliában, az Egyesült Államokban, több EU-s országban és most már Magyarországon is.

 

45 GW

ELADOTT RENDSZER

Ebből 67 bejegyzett újítás birtokosa. 22 hivatalosan elfogadott iparági szabvány megalkotója.

 

A LONGi Solar 2000. februári alapítása óta elkötelezett híve a monokristályos szilícium technológián alapuló napelem kutatás-fejlesztésének, gyártásának és világszerte történő értékesítésének, a legjobb fajlagos költségű megoldást kínálva ezzel a piacon.

Mára a világ legnagyobb mono napelem cella és modul gyártója: 6,5GW-os termelésével 16%-os piaci részesedéssel bír a mono napelem gyártásban. Ezzel Kína legnagyobb és a világ 3. legnagyobb nemzetközi napelem beszállítója.

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológiával foglalkozó, vertikálisan integrált LONGi Green Energy Technology cégcsoport napelem cella- és modulgyártó vállalata.

LONGi Solar székhelye a kínai Senhszi tartományban, Xi’anban található, de kutató-fejlesztő, gyártó és értékesítő leányvállalatai vannak Japánban, Európában, Észak-Amerikában, Indiában, Malajziában, Ausztráliában és Afrikában.

A Bloomberg vezető pénzügyi elemző a LONGi Solar-t pénzügyi stabilitása alapján a világ napelemgyártói között az első helyre rangsorolja, ez pedig közismerten a legjobb garancia egy napelemgyártótól. A LONGi Solar az előző 3 egymást követő évben 100% feletti termelésnövekedést produkálva 2018-ban az első tíz Tier 1-es napelemgyártó közé került. Gyártókapacitásai folyamatos fejlesztésével és rendkívül erős pénzügyi stabilitásával piaci helyzetét biztosan őrzi.

Kutatás-fejlesztés

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológia egyik legnagyobb fejlesztője. Éves árbevételének rendszerint 5-7%-át költi kutatás-fejlesztésre, ezzel ezen a téren is vezető helyen áll a világ napelemgyártói között. Kutatás-fejlesztési részlege világszerte kimagaslóan sok, több mint 460 főt foglalkoztat. A vállalat több, mint 260 bejegyzett szabadalommal rendelkezik a monokristályos szilícium szelet, napelem cella és napelem modul gyártás területén.

A LONGi Solar mono PERC technológiája

A mono technológia egyre inkább visszahódítja piaci részesedését a polikristálytól, és a közeljövőben várhatóan vissza is veszi a piacvezető szerepet.
A LONGi Solar mono PERC technológiájú napeleme magasabb hatásfokú, energiasűrűségű és energiahozamú, mint a hasonló poli technológiájú napelemek. Jobban teljesít alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett. Lassabb a teljesítmény-degradációja, ezáltal a LONGi kedvezőbb teljesítmény garanciát vállal, mint ami az iparágban elterjedt. A magasabb hatásfoknak és energiasűrűségnek köszönhetően a LONGi napelemekkel épített rendszereknek kisebb a helyigénye, és alacsonyabb a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltsége, ezzel a legjobb fajlagos költségű energia megoldás a piacon. A LONGi napelemek minőségét a több mint 50 lépésből álló ellenőrzési rendszer biztosítja.

 

napelem_hatasfok

Legmagasabb PERC napelem cella hatásfok: 23,6%

Legmagasabb PERC napelem modul hatásfok: 20,41%

LONGi Solar félcellás napelem technológia

A felezett cellák által termelt áramerősség fele a hagyományos napelem cellákénak, ugyanakkor egy napelemen belül kétszer annyi van belőlük. A felezett cella technológiának köszönhető feleakkora áramerősségek miatt bizonyos belső veszteségek lecsökkennek, emiatt a teljes panel hatásfoka, teljesítménye nagyobb, mint a hagyományos cellákból felépített napelemé.

A hibrid kivitel azt jelenti, hogy amíg a hagyományos napelemeknél minden cella és cellasor sorba van egymással kötve, addig a félcellás napelemekben a cellák sorosan, míg a cellasorok páronként párhuzamosan vannak kötve. Ez az elrendezés is jelentősen hozzájárul a napelem hatékonyságának növeléséhez.

Letölthető anyagok